Follow us

Σορμπέ ροδάκινου

Σορμπέ ροδάκινου

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

1,500 γρ. ροδάκινα λευκόσαρκα ώριμα

400 γρ. ζάχαρη

1 λεμόνι, το χυμό

παρασκευή

Χτυπάμε τη ζάχαρη στο μούλτι, για να την κάνουμε πολύ ψιλή.

Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα κάνουμε πολτό.

Βάζουμε τον πολτό σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί.

Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο.

Αν έχουμε μηχανή παγωτού αδειάζουμε το μείγμα εκεί και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.