Follow us

Σορμπέ πορτοκάλι

Σορμπέ πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά

300 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε το κίτρινο της φλούδας)

100 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

επιπλέον, για τα στικς πορτοκαλιού:

150 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

Παρασκευή

Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τους γλυκάνισους σε κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς έξω και κατόπιν για 20' στο ψυγείο.

Αφαιρούμε τους γλυκάνισους και βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μόλις το σορμπέ πήξει αρκετά το βάζουμε με το δοχείο της παγωτομηχανής (ή το μεταφέρουμε σε μεταλικό δοχείο) στην κατάψυξη για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Το σερβίρουμε σε ποτήρια με στρογγυλό φετάκι πορτοκαλιού και μερικά στικς επάνω.Ετοιμάζουμε τα στικς πορτοκαλιού (προαιρετικά).

Αφού στύψουμε τα πορτοκάλια κόβουμε με κοφτερό μαχαιράκι μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας σε λεπτά μπαστουνάκια μήκους 2 εκ.σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.

Τότε ρίχνουμε τα στικς και σιγοβράζουμε για 10'.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σιρόπι τους και κατόπιν τα στραγγίζουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.