Follow us

Σορμπέ πεπόνι

Σορμπέ πεπόνι

Υλικά

υλικά

1 κ. καθαρισμένο πεπόνι, ώριμο και αρωματικό, χωρίς τους σπόρους

180 γρ. ζάχαρη

2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα από το ένα

2 ασπράδια αβγών

1/2 φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα

παρασκευή

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 5 κ.σνερό και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10'.

Ρίχνουμε μέσα τη μέντα (ή το δυόσμο) και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βάλουμε στο ψυγείο.Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το παγωμένο σιρόπι, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το σορμπέ σε δοχείο παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει αρκετά, 2-3 ώρες.

Κατόπιν το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ.

Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα του σορμπέ.

Ξαναβάζουμε το σορμπέ στην κατάψυξη για να πήξει τελείως.Με ανάλογο τρόπο το φτιάχνουμε σε μηχανή παγωτού, προσθέτοντας τα ασπράδια όταν έχει αρχίσει να πήζει το μείγμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.