banner
banner
banner

Σορμπέ πεπόνι

Συνταγή

Σορμπέ πεπόνι
υλικά

1 κ. καθαρισμένο πεπόνι, ώριμο και αρωματικό, χωρίς τους σπόρους
180 γρ. ζάχαρη
2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα από το ένα
2 ασπράδια αβγών
1/2 φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα

banner
παρασκευή

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 5 κ.σ.νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10'. Ρίχνουμε μέσα τη μέντα (ή το δυόσμο) και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βάλουμε στο ψυγείο.
Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το παγωμένο σιρόπι, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το σορμπέ σε δοχείο παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει αρκετά, 2-3 ώρες. Κατόπιν το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα του σορμπέ. Ξαναβάζουμε το σορμπέ στην κατάψυξη για να πήξει τελείως.
Με ανάλογο τρόπο το φτιάχνουμε σε μηχανή παγωτού, προσθέτοντας τα ασπράδια όταν έχει αρχίσει να πήζει το μείγμα.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος