Υλικά
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
3 λεμόνια μεγάλα
500 ml νερό
1μικρό ποτήρι βότκα
Παρασκευή
Βγάζουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι με κοφτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην παίρνουμε το λευκό μέρος.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού να βράσουν για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν παγώσει καλά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, σουρωμένο, τη βότκα και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
Όταν στερεοποιηθεί, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι το σερβίρισμα.Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα του σορμπέ σε δοχείο παγωτού, κατά προτίμηση μεταλλικό, και το αφήνουμε στην κατάψυξη.
Πριν σκληρύνει εντελώς, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.Μια ιδέα είναι να βάλουμε στο μείγμα 1 κ.σ ξύσμα λάιμ, που θα προσθέσει άρωμα και χρώμα.