Follow Tasty Guide

Σορμπέ με λεμόνι και βότκα

Σορμπέ με λεμόνι και βότκα

Υλικά

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη

3 λεμόνια μεγάλα

500 ml νερό

1μικρό ποτήρι βότκα

Παρασκευή

Βγάζουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι με κοφτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην παίρνουμε το λευκό μέρος.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού να βράσουν για 15 λεπτά.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν παγώσει καλά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, σουρωμένο, τη βότκα και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Όταν στερεοποιηθεί, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι το σερβίρισμα.Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα του σορμπέ σε δοχείο παγωτού, κατά προτίμηση μεταλλικό, και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Πριν σκληρύνει εντελώς, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει.

Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.Μια ιδέα είναι να βάλουμε στο μείγμα 1 κ.σ ξύσμα λάιμ, που θα προσθέσει άρωμα και χρώμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.