Follow us

Σορμπέ γιαούρτι με πορτοκάλι

Σορμπέ γιαούρτι με πορτοκάλι

Υλικά

υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

2 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)

παρασκευή

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα τους.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε επάνω το νερό.

Βράζουμε το σιρόπι μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο γιά 1 ώρα και κατόπιν στην παγωτομηχανή γιά να πήξει.

Αν δεν έχουμε μηχανή, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με σκέπασμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε δύο φορές στη διάρκεια που πήζει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά