banner
banner
banner

Σορμπέ γιαούρτι με πορτοκάλι

Συνταγή

Σορμπέ γιαούρτι με πορτοκάλι
υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)

banner
παρασκευή

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα τους. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε επάνω το νερό. Βράζουμε το σιρόπι μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο γιά 1 ώρα και κατόπιν στην παγωτομηχανή γιά να πήξει. Αν δεν έχουμε μηχανή, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με σκέπασμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε δύο φορές  στη διάρκεια που πήζει.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος