ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Sorbet βότκα-πορτοκάλι

Sorbet βότκα-πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά:

220γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι 

180 γρ  ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1/2 λίτρο νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και  1 λεμόνι

2 σφηνάκια βότκα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, περίπου σε μισή ώρα θα έχουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι.

Τότε, τραβάμε από το μάτι την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον χυμό, το ξύσμα και τη βότκα.

Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Παίρνουμε ένα σκεύος για παγωτό που να χωράει το μείγμα μας και στερεώνουμε επάνω του μια σήτα ή ένα σουρωτήρι με πολύ μικρές τρυπούλες.

Ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην σήτα το μείγμα, ώστε να μείνει στο σκεύος μόνο το ζουμί, χωρίς το ξύσμα.

Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσει ο πάγος, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να σταματήσει να δημιουργείται πάγος και να έχουμε ένα sorbet με όμορφη εμφάνιση και παχιά, αφράτη υφή.

Αυτό μπορεί να πάρει και ώρες και ίσως είναι καλύτερα να το σερβίρουμε την επόμενη μέρα, αν το φτιάξουμε αργά το απόγευμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.