Follow us

Σοκολατόπιτα με τρεις φορές σοκολάτα

Σοκολατόπιτα με τρεις φορές σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. μαργαρίνη ή βούτυρο  λιωμένο

5 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1 ¾ φλ. ζάχαρη

3/4 φλ. κακάο σκόνη

1 γερή πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Κρύο ρόφημα κακάο: 6 κοφτές κ.σ. κακάο+ 1 ½  φλ. γάλα

1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι

Για την γκανάς:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 34 εκ.

ή στρογγυλό.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός τα αβγά, τη βανιλίνη, το μπράντι και τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι εναλλάξ με το ρόφημα κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί -το ελέγχουμε εισάγοντας τη λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού στο κέντρο που πρέπει να βγει καθαρή.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την γκανάς: κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη να ενωθούν και να γυαλίσουν.

Απλώνουμε την γκανάς επάνω στη σοκολατόπιτα και τη βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε μέσα από το ταψί κομμένη σε κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.