Υλικά
Υλικά (για 8-10 μερίδες)
400 γρ. κουβερτούρα πικρή, σπασμένη σε κομματάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
Παρασκευή
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος αναδεύovτας με ξύλινο κουτάλι, ώστε να μη χυθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, ώστε να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μπορούμε να αρωματίσουμε την ganache με whisky, ρούμι, καφέ, λικέρ πορτοκάλι, γιασεμί, κανέλα.
Προκειμένου να κρυώσει, θα τη βάλουμε στο ψυγείο για λίγο ή περισσότερο, ή θα ανακατεύουμε με το σύρμα, ώστε ο αέρας να τη σκληρύνει Όταν η γκανάς συσταλεί, θα φτιάξουμε μπαλίτσες, χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια καφέ ή κομπόστας, αναλόγως του μεγέθους που μας αρέσει.
Αναμιγνύουμε στο κόσκινο το κακάο με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τις μπαλίτσες.
Προσοχή! Τα σοκολατίνια που περιέχουν γκανάς δεν διατηρούνται εκτός ψυγείου και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε 5 ημέρες από την παρασκευή τους.
Οι φωτό είναι από το βιβλίο «Chocolate.
Α sweet indulgence» , των Karl Petzke and Sara Slavin.
Εκδ.
Chronicle Books.