banner
banner
banner

Σοκολατένιο σαλάμι (του Τάσου Αντωνίου)

Συνταγή

Σοκολατένιο σαλάμι (του Τάσου Αντωνίου)
υλικά για 6 µερίδες

23 μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας (125 γρ.) βούτυρο
3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας (90 γρ.) ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζανιού (25 γρ.) κακάο
1/4 φλιτζανιού (25 ml) κονιάκ

banner

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε
ελαφρώς με πιρούνι το αυγό.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο
μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με
την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος,
σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από
το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε
να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει.
Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς ποτέ Μα2 πεινάω!", εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος