Υλικά
Για τη μους καφέ & σοκολάταςΥλικά (για 6 άτομα)
1 κάψουλα Εκλεκτής Ποικιλίας Linizio Lungo Nespresso (110 ml)
200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
250 ml γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
400 ml κρέμα γάλακτος
Για το Crumble αμυγδάλου
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
100 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. καστανή ζάχαρη
Για το ζελέ καφέ
2 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Linizio Lungo Nespresso (2 x 110 ml)
2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τη μους, μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση.
Ρίξτε τα 110 ml καφέ, την κουβερτούρα και τα φύλλα της ζελατίνης στραγγισμένα και ανακατέψτε.
Ετοιμάστε σαντιγί με την κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα κουβερτούρας με απαλές κινήσεις.Για να ετοιμάσετε το crumble αμυγδάλου, κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Αδειάστε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε στους 175 °C για 12 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.
Μοιράστε εναλλάξ το crumble αμυγδάλου και τη μους στα ποτήρια και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σταθεροποιηθεί.
Ετοιμάστε τον καφέ.
Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τα φύλλα της ζελατίνης και ρίξτε τα στον ζεστό καφέ.
Ανακατέψτε, για να διαλυθούν.
Αδειάστε τα σε ένα μικρό βαθύ σκεύος και αφήστε το ζελέ στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να πήξει.
Χαράξτε το ζελέ με το μαχαίρι.
Γαρνίρετε με crumble αμυγδάλου και ζελέ καφέ.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Nespresso "Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ".