Follow us

Σοκολατένια μους με καφέ Linizio Lungo, crumble αμυγδάλου και ζελέ καφέ (του Βαγγέλη Δρίσκα)

Σοκολατένια μους με καφέ Linizio Lungo, crumble αμυγδάλου και ζελέ καφέ (του Βαγγέλη Δρίσκα)

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Για τη μους καφέ & σοκολάτας

1 κάψουλα Εκλεκτής Ποικιλίας Linizio Lungo Nespresso (110 ml)

200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

250 ml γάλα

2 φύλλα ζελατίνης

400 ml κρέμα γάλακτος

Για το Crumble αμυγδάλου

50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

100 γρ. αλεύρι

80 γρ. βούτυρο

80 γρ. καστανή ζάχαρη

Για το ζελέ καφέ

2 κάψουλες Εκλεκτής Ποικιλίας Linizio Lungo Nespresso (2 x 110 ml)

2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη μους, μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βάλτε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση.

Ρίξτε τα 110 ml καφέ, την κουβερτούρα και τα φύλλα της ζελατίνης στραγγισμένα και ανακατέψτε.

Ετοιμάστε σαντιγί με την κρέμα γάλακτος.

Ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα κουβερτούρας με απαλές κινήσεις.Για να ετοιμάσετε το crumble αμυγδάλου, κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.

Δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.

Αδειάστε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε στους 175 °C για 12 λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.

Μοιράστε εναλλάξ το crumble αμυγδάλου και τη μους στα ποτήρια και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σταθεροποιηθεί.

Ετοιμάστε τον καφέ.

Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίστε τα φύλλα της ζελατίνης και ρίξτε τα στον ζεστό καφέ.

Ανακατέψτε, για να διαλυθούν.

Αδειάστε τα σε ένα μικρό βαθύ σκεύος και αφήστε το ζελέ στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να πήξει.

Χαράξτε το ζελέ με το μαχαίρι.

Γαρνίρετε με crumble αμυγδάλου και ζελέ καφέ.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Nespresso "Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ".

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.