banner
banner
banner

Σοκολάτα με καρδάμωμο (του Petit Fleur)

Συνταγή

Σοκολάτα με καρδάμωμο (του Petit Fleur)
Υλικά

(οι αναλογίες αφορούν μια μεγάλη κούπα)  

1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο 
280 ml γάλα 
45 γρ. κουβερτούρα  

banner
Παρασκευή

Κοπανίζουμε το καρδάμωμο στο γουδί. Ζεσταίνουμε το γάλα σ’ ένα μπρίκι προσθέτοντας το κοπανισμένο μπαχαρικό. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το σουρώνουμε και το ξαναρίχνουμε στο μπρίκι. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να αποκτήσει ένα ενιαίο χρώμα. 


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος