Follow us

Σκοτσέζικες τηγανίτες με τις μαρμελάδες τους

Σκοτσέζικες τηγανίτες με τις μαρμελάδες τους

Υλικά

Υλικά για 24 τηγανίτες

150 γρ. αλεύρι

60 γρ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. κρεμόριο

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό χτυπημένο με 170 ml γάλα

Ελαιόλαδο για το άλειμμα του τηγανιού

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα αυγά.

Αλείφουμε τον πάτο του τηγανιού με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε με το κουτάλι της σούπας το μείγμα σε καυτό τηγάνι.

Μόλις αρχίσει να κάνει φυσαλίδες το μείγμα και να παίρνει χρώμα από κάτω, γυρίζουμε τις τηγανίτες με μια σπάτουλα και τις ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά.

Τις βάζουμε σε ένα καλαθάκι με μια πετσέτα, για να τις κρατήσουμε ζεστές μέχρι να τις σερβίρουμε.

Τις σερβίρουμε συνοδεύοντάς τες με μαρμελάδες κόκκινων φρούτων.

Προτεινόμενα τσάγια
Darjeeling, Oolong (οποιοδήποτε), Green tea orange Lipton

Προτεινόμενα τσάγιαDarjeeling, Oolong (οποιοδήποτε), Green tea orange Lipton

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.