Υλικά
150 γρ. αλεύριΥλικά για 24 τηγανίτες
60 γρ. ζάχαρη
1 ½ κ.γλ. κρεμόριο
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό χτυπημένο με 170 ml γάλα
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του τηγανιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα αυγά.
Αλείφουμε τον πάτο του τηγανιού με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε με το κουτάλι της σούπας το μείγμα σε καυτό τηγάνι.
Μόλις αρχίσει να κάνει φυσαλίδες το μείγμα και να παίρνει χρώμα από κάτω, γυρίζουμε τις τηγανίτες με μια σπάτουλα και τις ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά.
Τις βάζουμε σε ένα καλαθάκι με μια πετσέτα, για να τις κρατήσουμε ζεστές μέχρι να τις σερβίρουμε.
Τις σερβίρουμε συνοδεύοντάς τες με μαρμελάδες κόκκινων φρούτων.
Προτεινόμενα τσάγια
Darjeeling, Oolong (οποιοδήποτε), Green tea orange Lipton