Υλικά
Υλικά για 16 σκονς
225 γρ. βούτυρο
1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
75 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
5 κ.σ. βούτυρο
20 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
50 γρ. σταφίδες
115 γρ. αραιή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ, τρίβουμε μέσα και το βούτυρο, προσθέτουμε τα κόντιτα και τις σταφίδες και ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα, μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Τη ζυμώνουμε, τη ρίχνουμε σε βουτυρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε σε «φύλλο» πάχους 2 εκ.
και κόβουμε με το κουπ-πάτ 24 δισκάκια.
Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με κρέμα σαντιγί και μαρμελάδες.