Follow us

Σκαλτσούνια

Σκαλτσούνια

Υλικά

υλικά

για τη γέμιση:

1/2 φλ.τσ. αμυγδαλόψιχα

1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα

1/2 φλ.τσ. σταφίδα μουλιασμένη σε Μαυροδάφνη

2 κ.σ. κουκουνάρι

3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι 

1-2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

ανθόνερο, ζάχαρη άχνη

για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 πορτοκάλια, το χυμό

1 σφηνάκι ρακί

1 φλ.τσ. ταχίνι

1 κ.γ. σόδα 

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Χοντροκόβουμε αμύγδαλα και καρύδια στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με τη σταφίδα, στραγγισμένη, το κουκουνάρι (που μπορούμε να έχουμε καβουρδίσει ελαφρά για πιο έντονη γεύση), τη μαρμελάδα, το μέλι και το γαρύφαλλο.

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με τη σόδα και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε, αν χρειαστεί 1-2 κ.σ νερό για να γίνει μία ζύμη μέτρια.

Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.

και κόβουμε στρογγυλούς δίσκους με τη βοήθεια κουπ πατ ή φλιτζανιού.

Βάζουμε στη μέση 1 κ.σ γέμιση και την κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Πατάμε το τελείωμα με πιρούνι να κλείσει καλά.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε 25'-30'.

Μόλις κρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.