banner
banner
banner

Σφογγάτο

Συνταγή

Σφογγάτο
Υλικά

5 αβγά
300 γρ. κατσικίσιο τυρί ξερό, τριμμένο
300 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
10 κ.σ αλεύρι
100 ml γάλα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για το πασπάλισμα

banner
Εκτέλεση

Σ’ ένα σκεύος χτυπάμε τ’ αβγά πολύ καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Παίρνουμε μια κουταλιά κάθε φορά από το μείγμα και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλιας" στον Έμπωνα Ρόδου.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος