Υλικά
Υλικά
250 γρ κεράσια, χωρίς το κουκούτσι
4 κρόκους αβγού
3 ασπράδια αβγού
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
100 γρ λευκή σοκολάτα, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
Παρασκευή
Σε μια ορθογώνια φόρμα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας 2-3 εκατοστά να περισσεύει από πάνω.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κεράσια και τοποθετούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Με λίγο επιπλέον χαρτί να πατάμε απαλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Με ένα μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα μείγμα παχύ και κρεμώδες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη κουτάλα την κρέμα, τα κεράσια και τη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων.
Σιγά σιγά ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε στη φόρμα και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ημέρα.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
Σηκώνουμε με τη βοήθεια του χαρτιού που εξέχει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Διακοσμούμε με επιπλέον κεράσια.