Follow us

Semifreddo με μέλι και κουρκουμά

Semifreddo με μέλι και κουρκουμά

Υλικά

Υλικά

4 ασπράδια από μεγάλα αβγά

470 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

¼ φλ. άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.σ. κουρκουμάς

2 δόσεις βανιλίνη

1 ½  φλ. φιστίκια αράπικα ψημένα και ανάλατα

Εκτέλεση

Χοντροτρίβουμε τα φιστίκια.

Στρώνουμε με μεμβράνη ατομικά φορμάκια αφήνοντάς την να περισσεύει αρκετά έξω από τα χείλη. Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί -καλύτερα να ξεκινήσουμε με υψηλή ταχύτητα και μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει το μείγμα να χαμηλώσουμε ταχύτητα διότι αλλιώς κινδυνεύει η κρέμα γάλακτος να γίνει βούτυρο.

Λίγο πριν αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσθέτουμε τον κουρκουμά διαλυμένο σε 2 κ.σ νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και δουλεύουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το 1 φλ.

φιστίκια και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στην κρέμα μελιού -κουρκουμά ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας επάνω τη μεμβράνη που περισσεύει.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σηκώνοντας το γλυκό με τη βοήθεια της μεμβράνης και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με λίγα από τα υπόλοιπα φιστίκια.

Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με σιρόπι ή σάλτσα σοκολάτας και με μπισκότα.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά