Follow us

Semifreddo με καφέ

Semifreddo με καφέ

Υλικά

Υλικά

470 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

4 ασπράδια από μεγάλα αβγά

1 φλ. άχνη ζάχαρη

2 δόσεις βανιλίνη

1 κ.σ. καφέ εσπρέσο σε σκόνη

500 γρ. κουβερτούρα

300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι περίπου 23 εκ.Χ 21 εκ.

αφήνοντάς την να περισσεύει αρκετά έξω από τα χείλη του ταψιού.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στρώνουμε με σπάτουλα στη βάση του ταψιού, που έχουμε ετοιμάσει.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.

Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τον καφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ νερό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν την υφή απαλής κρέμας -καλύτερα να ξεκινήσουμε με υψηλή ταχύτητα και μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει το μείγμα να χαμηλώσουμε ταχύτητα διότι αλλιώς κινδυνεύει η κρέμα να γίνει βούτυρο.

Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στην κρέμα καφέ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην γκανάς σοκολάτας και καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας επάνω τη μεμβράνη που περισσεύει.

Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες.

Βγάζουμε από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε χοντρές φέτες.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας.

Μπορούμε επίσης να το πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς καβουρδισμένους ή με ξύσμα σοκολάτας ή με κοσκινισμένο κακάο.A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.