banner
banner
banner

Σεκέρ παρέ

Συνταγή

Σεκέρ παρέ
Υλικά

230 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμ. άχνη ζάχαρη
500 γραμμ. αλεύρι
75 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
15 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
ολόκληρα φουντούκια για το στόλισμα (1 για κάθε σεκέρ παρέ)
1 αυγό για το άλειμμα
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

banner
Εκτέλεση

Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί µέχρι η ζύµη να µην κολλάει στα δάχτυλα. Στη συνέχεια την κόβουµε κοµµατάκια σε µέγεθος καρυδιού, τα κάνουµε µπαλάκια και στη µέση της ζύµης βάζουµε από ένα φουντούκι. Τα τοποθετούµε σε βουτυρωµένο ταψί ή σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα. Αλείφουµε µε αυγό και φουρνίζουµε στους 160οC, πάνω κάτω στις αντιστάσεις. Ψήνουµε µέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25΄.
Όσο ψήνονται τα σεκέρ παρέ, εµείς βράζουµε το σιρόπι µας σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά µαζί. Μόλις βγάλουµε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουµε µε το χλιαρό σιροπάκι. Αφήνουµε να κρυώσουν.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου “Ερωτικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας”, εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος