banner
banner
banner

Σαρλότ με κάστανα και σοκολάτα

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

200 γρ. κρέμα κάστανου

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

3 φύλλα ζελατίνας

5-6 κ.σ. γάλα

4 κ.σ. Κουαντρό ή Γκραν Μαρνιέ

banner
Παρασκευή

Χρειαζόμαστε μια φόρμα για σαρλότ ή φόρμα του κέικ με έλασμα.
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με 3-4 κουτ. σούπας νερό, να μαλακώσει. Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει με 2 κουτ. σούπας γάλα ή νερό, πάνω από σκεύος με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ. Βουτάμε γρήγορα ένα ένα μπισκότο στο υγρό και τα στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας. Προσθέτουμε στην κρέμα κάστανου τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με κουτάλι. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, εκτός ψυγείου. Ζεσταίνουμε ελαφρά 2 κουτ. σούπας κρέμας γάλακτος και βάζουμε μέσα τη ζελατίνα, που έχει μαλακώσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Την προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας κάστανου/σοκολάτας.
Χτυπάμε σε σαντιγί την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε με κουτάλι στην κρέμα κάστανου. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για 7 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Updated: 09/11/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 17/11/11



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος