banner
banner
banner

Ρυζόγαλο vegan με γάλα αμυγδάλου και σαφράν

Συνταγή

Ρυζόγαλο vegan με γάλα αμυγδάλου και σαφράν
Υλικά

100 γρ. ρύζι
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 lt γάλα αμυγδάλου πολύ καλής ποιότητας
150  γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κ.γ. σαφράν
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε το σαφράν να μουσκεύει σε 1 φλιτζάνι από το γάλα. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν απορροφηθεί τελείως το νερό, το σουρώνουμε. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο φλιτζάνι με το γάλα που μουσκεύουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα με το κορνφλάουρ και το σαφράν και βράζουμε άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για 4 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, στολίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος