banner
banner
banner

Ρυζόγαλο με σύκα

Συνταγή

Ρυζόγαλο με σύκα
Υλικά

½ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
5 φλ. τσ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. κρύο νερό
½ φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. τσ. φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα + 6 μισά σύκα
6 κ.σ. πετιμέζι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε σε 1 ½ φλιτζάνι νερό το ρύζι με το αλάτι για 15΄. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄ ακόμα. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά για 15΄ ακόμη. Κατόπιν, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να χλιάνει, ρίχνουμε μέσα το 1 φλ. τσ. ψιλοκομμένα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με 1 μισό σύκο κομμένο στη μέση και περιχύνουμε με 1 κ.σ. πετιμέζι.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος