banner
banner
banner

Ρυζόγαλο με φρέσκα σύκα και κόλιανδρο

Συνταγή

Ρυζόγαλο με φρέσκα σύκα και κόλιανδρο
Υλικά (για 4 άτομα)

10 μαύρα σύκα
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι
Για το ρυζόγαλο
1 λίτρο κατσικίσιο γάλα
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νισεστέ
120 γρ. ρύζι γλασέ
80 γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσανάκι. Ψιλοκόβουμε 2 σύκα και τα κρατάμε όλα στο ψυγείο.
Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τον κόλιανδρο, προσθέτουμε το ρύζι και το νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά. Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας. Όταν λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τα δύο ψιλοκομμένα σύκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια. Κόβουμε τα ολόκληρα σύκα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και τοποθετούμε στην επιφάνεια του ρυζόγαλου. Πασπαλίζουμε το ξύσμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος