banner
banner
banner

Ρυζόγαλο φούρνου παγωμένο με φρουΐ γκλασέ και maple syrup

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022

Υλικά
Υλικά

Για το ρυζόγαλο
750 ml γάλα
250 ml  κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. φρουΐ γκλασέ ψιλοκομμένα
3 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
150 γρ. ρύζι καρολίνα
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
Μaple syrup ή πετιμέζι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε καλά μια πυρίμαχη φόρμα. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη. Ρίχνουμε τα φρουΐ γκλασέ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και ψήνουμε περίπου 1 ½ ώρα σε μπεν μαρί μέχρι να πήξει το ριζόγαλο και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα η επιφάνεια. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ½ - 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Ρίχνουμε στην επιφάνεια 1 -2 κ.σ. maple syrup ή πετιμέζι και αν θέλουμε λίγη τριμμένη κανέλα.

Α. Τ.

Updated: 03/08/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 12/08/19



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος