Follow us

Ρυζόγαλο φούρνου με σάλτσα από πετιμέζι

Ρυζόγαλο φούρνου με σάλτσα από πετιμέζι

Υλικά

Υλικά

Για το ρυζόγαλο

750 ml γάλα

250 ml  κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. σταφίδες

3 αυγά

150 γρ. ρύζι καρολίνα

300 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για τη σάλτσα

10 ξερά βερίκοκα

3 κ.σ. σταφίδες λευκές

¾ φλ. πετιμέζι

4 κ.σ. κράνμπερις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.

Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Βουτυρώνουμε καλά μια πυρίμαχη φόρμα.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες το γάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε περίπου 1 ½ -2 ώρες μέχρι να πήξει και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα στην επιφάνεια.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε βγάζοντάς το με μεγάλο κουτάλι σερβιρίσματος ζεστό ή χλιαρό ή το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: .

Πλένουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες, βάζουμε τα ξερά φρούτα σε κατσαρολάκι και τα σκεπάζουμε με νερό.

Βράζουμε 5 -6 λεπτά και στραγγίζουμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε σε μπολ ανακατεύουμε με το πετιμέζι και περνάμε από τη μουλινέτα.

Προσθέτουμε τα κράνμπερις και περιχύνουμε το ριζόγαλο.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.