Follow us

Ρώσικο γλυκό «Αμαντόφ»

Καραγάτσnς, Τσίρκας, Μποστ, Ταχτσής, Καρυστιάνn, Καραπάνου, Ξανθούλnς, Μιχαλοπούλου. Βάζουμε σελιδοδείκτη στα Βιβλία τους και ανοίγουμε την κουζίνα τους! Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Τα αγαπημένα φαγητά των συγγραφέων μας», παρουσιάζουμε τις copyright συνταγές οκτώ best seller Ελλήνων λογοτεχνών - με σκηνικό τn fiction τους.

Ρώσικο γλυκό «Αμαντόφ»

Υλικά

Υλικά

Ζύμη

400 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο

5-6 ξέχειλα κ.γλ. κακάο

1 αβγό

1 κ.γλ. μπέικιν πάoυvτερ

Γέμιση

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

3 αβγά

1 βανιλίνη

1 φακελάκι βανίλια

Παρασκευή

Δουλεύουμε πρώτα τα υλικά της ζύμης, μπροστά σε ένα παράθυρο, κατά προτίμηση, για να κοιτάμε έξω.

Αν μας έρθει επιθυμία να τα παρατήσουμε, επαναλαμβάνουμε μεγαλόφωνα τη φράση της Αγλαΐας προς τον πρίγκιπα Μίσκιν: «Θυσιαστείτε! Σας πάει τόσο πολύ! Είστε τόσο μεγάλος φιλάνθρωπος!».

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ολόκληρο το αβγό.

Ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το μίγμα.

Η ζύμη πρέπει να είναι σκληρή.

Στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, έτσι ώστε να πατάει λίγο η ζύμη στα τοιχώματά του.

Κρατάμε κατά μέρος την υπόλοιπη ζύμη και συνεχίζουμε με τη γέμιση.

Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα αβγά, εν συνεχεία το γιαούρτι, τη βανιλίνη και τέλος τη βανίλια- ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη του ταψιού.

Τη ζύμη που μας απέμεινε την τρίβουμε πάνω από τη γέμιση, με τον τρόπο που σχηματίζουμε σταλακτίτες με βρεμένη άμμο.

Ψήνουμε 1 ώρα στους 220°C και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα, πριν το σερβίρουμε.

Τρώγεται και κρύο από το ψυγείο.

Το ρώσικο γλυκό συνδυάζεται ωραιότατα με ρώσικη λογοτεχνία.

Επειδή όμως το τρώγε-διάβαζε, τρώγε-διάβαζε μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση εκατοντάδων θερμίδων, συνιστούμε κάτι ευσύνοπτο, όπως την «Ψυχούλα» του Τσέχοφ.

Αμάντα Μιχαλοπούλου: Ρώσικο γλυκό «Αμαντόφ»

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.