Follow us

Ρολό λεμονιού με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και γλάσο λεμονιού

Ρολό λεμονιού με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και γλάσο λεμονιού

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

¾ φλ. ζάχαρη

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 γερή πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα

Για το γλάσο λεμονιού

1 φλ. ζάχαρη άχνη

Χυμός από ½ λεμόνι

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πολύ ρηχό ταψάκι (περίπου 1,5 εκ.) 25Χ37 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Το στρώνουμε με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάμε τα αβγά και τη βανιλίνη με το μίξερ μέχρι να πήξουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Το μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά.

Κοσκινίζουμε σε πετσέτα ζάχαρη άχνη, ξεφορμάρουμε επάνω το παντεσπάνι και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω τη μαρμελάδα αφήνοντας 1 εκ.

περιθώριο γύρω-γύρω.

Τυλίγουμε σε ρολό με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα –αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα ζάχαρη –κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Βουτάμε την άκρη από ένα ξύλινο καλαμάκι στο γλάσο και κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια του γλυκού.

Αν θέλουμε, μπορούμε να καλύψουμε και ολόκληρη την επιφάνεια με γλάσο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε.A.T.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.