Follow us

Ροδάκινα γλυκό στιγμής, στο τηγάνι

Ροδάκινα γλυκό στιγμής, στο τηγάνι

Υλικά

υλικά για 8 άτομα

4 ροδάκινα ή γιαρμάδες ώριμα

1/3 φλ.τσ. ζάχαρη

1/3 φλ. τσ. βούτυρο αγελαδινό

2 λεμόνια, το χυμό

1 φλ.καφέ Μοσχάτο Ρίου (ή άλλο γλυκό κρασί από μοσχάτο)

παρασκευή

Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Τα κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

περίπου.

Ανακατεύουμε ροδάκινα, ζάχαρη και λεμόνι καλά.

Σε ένα φαρδύ, βαθύ, βαρύ τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τα ροδάκινα με τους χυμούς τους σε μέτρια φωτιά.

Ψήνουμε μέχρι να πήξουν οι χυμοί, γυρίζοντάς τα μια φορά, περίπου 3'-4'.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1'.

Σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.

Ταιριάζουν με παγωτό βανίλια ή ένα σορμπέ κόκκινων φρούτων.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.