Follow us

Ραβανί με καρύδα

Ραβανί με καρύδα

Υλικά

Υλικά

6 αβγά

1 φλ. σπορέλαιο

3 φλ. καρύδα

1 ½ φλ. ζάχαρη

1 χαρτί μπέκιν πάουντερ

2 βανίλιες

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

¾ φλ. νερό

Για το σιρόπι

4 φλ. νερό + 3 φλ. ζάχαρη + 1 φλούδα μεγάλου πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Χτυπάμε ξεχωριστά τα αβγά με τις βανίλιες.

Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το σπορέλαιο.

Προσθέτουμε τα αβγά στη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και χτυπάμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μείγμα αβγού, ζάχαρης, χυμού και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.

Ψήνουμε 40 λεπτά.

Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε και κοψιές στην επιφάνεια.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό, σιγά –σιγά με μια κουτάλα στο γλυκό, περιμένοντας λίγο ανάμεσα σε κάθε δόση, ώστε το σιρόπι να προλαβαίνει να απορροφάται κάπως.Updated: 01/02/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 26/06/15

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.