banner
banner
banner

Ραβανί με καρύδα

Συνταγή

Ραβανί με καρύδα
Υλικά

6 αβγά
1 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. καρύδα
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 χαρτί μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
¾ φλ. νερό
Για το σιρόπι
4 φλ. νερό + 3 φλ. ζάχαρη + 1 φλούδα μεγάλου πορτοκαλιού

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αβγά με τις βανίλιες. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε τα αβγά στη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και χτυπάμε.  Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα αβγού, ζάχαρης, χυμού και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε 40 λεπτά. Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε και κοψιές στην επιφάνεια. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.  Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό, σιγά –σιγά με μια κουτάλα στο γλυκό, περιμένοντας λίγο ανάμεσα σε κάθε δόση, ώστε το σιρόπι να προλαβαίνει να απορροφάται κάπως.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος