Follow us

Ραβανί με άρωμα μαστίχας και φιστίκι Αιγίνης

Ραβανί με άρωμα μαστίχας και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

Υλικά:

6 αβγά

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη

1 φλιτζάνι τσ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο, για το πασπάλισμα

150 γρ .τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο 

Για το σιρόπι:

1/2 λίτρο νερό

100 γρ. μέλι

100 γρ. ζάχαρη

2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το τριμμένο φιστίκι.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυτό στο μείγμα των αβγών, ενσωματώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.

Βγάζουμε το ραβανί από τον φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι.

Μετά το σιρόπιασμα, πασπαλίζουμε με το φιστίκι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το σερβίρισμα.