Υλικά
3 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + αλεύρι για το ταψίΥλικά
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. φρέσκος ανανάς σε κομματάκια
¾ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. σπορέλαιο + σπορέλαιο για το ταψί
1 φλ. γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με σπορέλαιο μια τετράγωνη φόρμα 24 εκ.
και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Τινάζουμε για να φύγει το περισσό.
Κρατάμε στην άκρη 1 ½ φλ.
αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα στον ανανά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη σόδα, την μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Ρίχνουμε τον ανανά με το αλεύρι του και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανιλίνη, το σπορέλαιο και το γάλα μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε γύρω στα 35-40 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.A.T.