Follow us

Ψητό κυδώνι με γιαούρτι και μπισκότο βουτύρου

Ψητό κυδώνι με γιαούρτι και μπισκότο βουτύρου

Υλικά

Υλικά

Για τα κυδώνια

2 κ. κυδώνια

1κ. ζάχαρη

300 ml Cola

600 ml νερό

300 ml κόκκινο κρασί

1 ξυλάκι κανέλας

Για τη μους γιαουρτιού:

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 γρ. ζελατίνη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

60 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ανθότυρο

Για το μπισκότο:

400 γρ. φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο

300 γρ. ζάχαρη

700 γρ. αλεύρι

Λίγο αλάτι

Για το ζελέ:

200 ml ζωμός από τα κυδώνια

3 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεσ

Ετοιμάζουμε τα κυδώνια: τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τους σπόρους.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί αφού τα χαράξουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα ανακατέψουμε πρώτα σε ένα άλλο σκεύος.

Ετοιμάζουμε τη μους γιαουρτιού: βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα να πάρουν μία βράση και μετά προσθέτουμε τη ζελατίνη, την οποία πρώτα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και την έχουμε στραγγίσει.

Αναμειγνύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Ετοιμάζουμε το μπισκότο: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο, απλώνουμε σε ρηχό ταψί και ψήνουμε στους 180oC για 7-8 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το ζελέ: βάζουμε το ζουμί από τα κυδώνια να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τη ζελατίνη, που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και την έχουμε στραγγίσει.

Απλώνουμε σε ένα σκεύος το ζελέ, έτσι ώστε να έχει 2 εκ.

πάχος και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Αφού σφίξει το ζελέ μας, το κόβουμε μικρά κυβάκια.*Η συνταγή είναι των σεφ Ελένης Ρήγα, Πελαγίας Σαββαΐδου, του εστιατορίου Grada Nuevo.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά