Υλικά
Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό)
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
30 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, τρμμένες
2 κγ ξύσμα λεμονιού
1 κγ θυμάρι
1-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
350 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
1/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
40 γρ λευκή ζάχαρη
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κσ κορνφλάουερ
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μία επιφάνεια εργασίας κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και αλείφουμε με το μείγμα.
Ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε για 60 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα κεράσια με το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να κεράσια να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Σιγοβράζουμε τα ? της κούπα κρασιού σε μια άλλη κατσαρόλα για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί περίπου στη μέση και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα κεράσια.
Σιγοβράζουμε πάλι για 7-8 λεπτά.
Στο υπόλοιπο ? κούπας κρασιού διαλύουμε το κορνφλάουερ και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα κεράσια.
Διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να δέσει.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο.