Follow Tasty Guide

Ψητή κρέµα ανθότυρου µε φράουλες και σιρόπι κόκκινου κρασιού

Ψητή κρέµα ανθότυρου µε φράουλες και σιρόπι κόκκινου κρασιού

Υλικά

Υλικά για 4 άτοµα

Για την κρέµα

120 ml κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά

150 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια (χλωρή) ανάλατη µυζήθρα σε θερµοκρασία δωµατίου

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

2 βανίλιες (κάψουλα) ή 1 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας

3 κρόκοι αυγών

Για το σιρόπι κόκκινου κρασιού

125 ml κόκκινο κρασί

40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. θυµαρίσιο µέλι

1 κ.σ. βαλσαµικό ξίδι

150 γρ. φρέσκιες φράουλες

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις.

Τοποθετούµε 4 κεραµικά ή αλουµινένια µιας χρήσης κουπάκια (µε διάµετρο 9 εκ.) σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ.

Στον κάδο του µίξερ ανακατεύουµε την κρέµα γάλακτος µε το τυρί, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια, µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιογενές.

Χτυπάµε πολύ καλά τα αυγά και τα προσθέτουµε στο µείγµα.

Συνεχίζουµε το χτύπηµα, µέχρι να έχουµε ένα αφράτο και λείο αποτέλεσµα.Αδειάζουµε το µείγµα στα κουπάκια, λίγο πιο πάνω από τη µέση.

Προσθέτουµε ζεστό νερό στο ταψί (µέχρι τη µέση), το καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Αν η κρέµα παραµένει υδαρής, συνεχίζουµε το ψήσιµο για άλλα 10-12 λεπτά.

Βγάζουµε τις κρέµες από τον φούρνο, τις αφήνουµε να κρυώσουν τελείως και τις βάζουµε για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.Για το σιρόπι κόκκινου κρασιούΣε ένα µικρό κατσαρολάκι βάζουµε το κρασί, τη ζάχαρη, το µέλι και το ξίδι και βράζουµε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά µέχρι το µείγµα να αρχίσει να πυκνώνει και σχηµατίζει φουσκάλες.

Αποσύρουµε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει.Ξεπλένουµε και κόβουµε στη µέση τις µισές φράουλες.

Τις βάζουµε µέσα στο σιρόπι του κρασιού, τις αφήνουµε για λίγα λεπτά και βγάζουµε τις κρέµες από το ψυγείο.Τις ξεφορµάρουµε προσεκτικά µε ένα µαχαιράκι και ρίχνουµε από πάνω το σιρόπι και τις φράουλες.

Στολίζουµε µε τις υπόλοιπες φράουλες.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Χριτσίνας Θεοχάρη "Η γεύση των ζωδίων", εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά