Follow us

Ψητά ροδάκινα με γκρανόλα και σαντιγί

Ψητά ροδάκινα με γκρανόλα και σαντιγί

Υλικά

4 λευκόσαρκα ροδάκινα
4 κ.γ. βούτυρο
4 κ.γ. μέλι
Για τη γκρανόλα
1 φλ. βρώμη
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
4 -5 κ.σ. ξανθές σταφίδες 
2-3 κ.σ ελαιόλαδο απαλό 
2 -3 κ.σ. μέλι ή μελάσα
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα: τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με το κοίλο μέρος προς τα πάνω. Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ένα κομματάκι βούτυρο και λίγο μέλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει και ενσωματώνουμε χτυπώντας πάντα την ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκρανόλα: ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη και τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το μέλι ή τη μελάσα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες.
Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το κοίλο μέρος με γκρανόλα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.