banner
banner
banner

Ψητά καλοκαιρινά φρούτα στο αλουμινόχαρτο

Συνταγή

Ψητά καλοκαιρινά φρούτα στο αλουμινόχαρτο
Υλικά

2 ροδάκινα ή ανάλογα νεκταρίνια 
400 γρ. κεράσια
200 γρ. βερίκοκα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
8 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
2  κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα: παγωτό βανίλια ή γιαούρτι, μέλι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια, βγάζουμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους με τα κεράσια. Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τους σπόρους και τα αφήνουμε ολόκληρα. Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα χωρίζουμε στα δύο. Τα βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτου μήκους 60 εκ. και διπλώνουμε το καθένα στα δύο. Αλείφουμε με 1 κουταλιά βούτυρο το καθένα και μοιράζουμε επάνω τα φρούτα. Βάζουμε στη μέση από 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο και διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο χαλαρά ώστε να κλειστούν καλά μέσα τα φρούτα. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως τα φρούτα καυτά, μαζί με παγωτό ή γιαούρτι και λίγο μέλι, αν θέλουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος