Υλικά
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο,
1 κ. ψαρονέφρι
4 φλ. φρέσκα σύκα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ξύδι από ρύζι
150 γρ. ξινομυζήθρα χωρισμένη σε κομματάκια με το πιρούνι
Εκτέλεση
Eτοιμάζουμε τη μαρινάτα για το κρέας: ανακατεύουμε σε μπολ το δεντρολίβανο, το σκόρδο το αλάτι, το πιπέρι και 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ψαρονέφρι σε μακρόστενο σκεύος, το τρίβουμε με το μείγμα της μαρινάτας, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι και 4 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη salsa με τα σύκα: ανακατεύουμε τα σύκα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το ξύδι και τις 2 υπόλοιπες κουταλιές ελαιόλαδο.
Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε ολόκληρο το ψαρονέφρι στο γκριλ.
Το βγάζουμε σε μεγάλη ρηχή πιατέλα και το κόβουμε διαγωνίως σε λωρίδες.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί 5 λεπτά.Για το σερβίρισμα, μοιράζουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι σε 4 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τη salsa με τα σύκα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα και ρίχνουμε αν θέλουμε, ακόμα λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.