banner
banner
banner

Πουτίγκες σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Συνταγή

Πουτίγκες σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα
Υλικά

4 κ.σ. κακάο άγλυκο
400 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 ασπράδια 
Για τη σάλτσα
300 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -170ο C. Καβουρδίζουμε ελαφρότατα τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και τα περνάμε από τη μουλινέτα να γίνουν σαν σκόνη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει η σάλτσα, γύρω στα 3 -5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την πουτίγκα: κοσκινίζουμε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ζάχαρη -αμύγδαλα -κακάο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 16 πυρίμαχα αντικολλητικά φορμάκια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος