Follow us

Πουτίγκες σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Πουτίγκες σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Υλικά

4 κ.σ. κακάο άγλυκο
400 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 ασπράδια
Για τη σάλτσα
300 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -170ο C. Καβουρδίζουμε ελαφρότατα τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και τα περνάμε από τη μουλινέτα να γίνουν σαν σκόνη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει η σάλτσα, γύρω στα 3 -5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την πουτίγκα: κοσκινίζουμε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ζάχαρη -αμύγδαλα -κακάο ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 16 πυρίμαχα αντικολλητικά φορμάκια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.