Follow us

Πουτίγκα με μήλα και κρέμα κανέλας

Πουτίγκα με μήλα και κρέμα κανέλας

Υλικά

Υλικά

¾ φλ. φρέσκο βούτυρο

½ φλ. ζάχαρη

2 αβγά

1 ¼ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¼ φλ. κορνφλάουρ

¼ φλ. τριμμένα λευκά αμύγδαλα

1 φλ. κρέμα γάλακτος

4 μήλα Τριπόλεως

2 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα

½ φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά

1 κ.σ. ζάχαρη

1/3 φλ. ξινόγαλο

1 ½ κ.σ. κορνφλάουρ

1 γερή πρέζα κανέλας

1 δόση βανιλίνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο και μαγειρεύουμε γύρω στα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Φτιάχνουμε την κρέμα: διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και το σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη και το ξινόγαλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.

Ρίχνουμε μέσα τη βανιλίνη και την κανέλα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα, χτυπώντας συνέχεια.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορφλάουρ και τα τριμμένα αμύγδαλα, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα χωρητικότητας 2 lt.

Μεταφέρουμε στη φόρμα το μισό χυλό και απλώνουμε από πάνω τα μήλα.

Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος (το κυρτό) ενός βρεγμένου κουταλιού.

Ψήνουμε 45 –50 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε μέσα από την φόρμα.

Αν θέλουμε, συνοδεύουμε την πουτίγκα με κρέμα σαντιγί.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.