Follow us

Πουτίγκα με ξερά φρούτα και σάλτσα από ρούμι

Πουτίγκα με ξερά φρούτα και σάλτσα από ρούμι

Υλικά

Υλικά

8 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. ρούμι

200 γρ. ξερά φρούτα ανάμικτα  (δαμάσκηνα, βερίκοκα, ξερά σύκα)

300 γρ. κέικ βανίλιας

4 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά

8 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

Για τη σάλτσα

½ φλ. καστανή ζάχαρη

2  κ.σ. φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ρούμι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα, τα ψιλοκόβουμε και τα μουλιάζουμε στο ρούμι.

Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια περιεκτικότητας 180 ml το καθένα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τινάζουμε να φύγει η περισσή (φροντίζουμε να πέσει μέσα σε μπολ).

Κόβουμε το κέικ σε κύβους 5 χιλ.

και το βάζουμε στο μπολ με τα φρούτα και το ρούμι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Χτυπάμε τα αβγά, τη βανιλίνη και την υπόλοιπη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Το ρίχνουμε λίγο –λίγο, χτυπώντας με τον αβγοδάρτη, στο μείγμα αβγά –ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και αφήνουμε να μείνουν 2 ώρες, να τραβήξουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί φούρνου με νερό να τους φθάνει μέχρι τη μέση.

Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μυτερό μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο τους.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να χλιάνουν λίγο και ξεφορμάρουμε σε πιατάκια.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε το ρούμι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε μια –δυο κουταλιές από τη σάλτσα με ρούμι επάνω σε κάθε πουτίγκα.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.