banner
banner
banner

Πουτίγκα καρπουζιού

Συνταγή

Πουτίγκα καρπουζιού
Υλικά

6 φλ. τσ. ψίχα καρπουζιού χωρίς τους σπόρους
1/4 φλ. τσ. κορνφλάουρ
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
½  φλ. τσ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:  διάφορα φρέσκα φρούτα ή χοντροσπασμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα ημίγλυκιας σοκολάτας.

banner
Εκτέλεση

Λιώνουμε την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και μετά περνάμε τον πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι για να πάρουμε μόνο το χυμό. Κρατάμε ½ φλιτζάνι χυμό στην άκρη και βράζουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με την ζάχαρη και τους σπόρους του γλυκάνισου σε κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά το κορνφλάουρ με το  ½ φλιτζάνι του καρπουζοχυμού μέχρι να γίνει σαν μια απαλή αλοιφή και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά  και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού ή του λάιμ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια, αφού τα βρέξουμε πρώτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 5 ώρες. Φτιάχνουμε σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη με το μίξερ. Βγάζουμε με το ξεφλουδιστήρι λαχανικών ξύσμα σοκολάτας και χοντροκοπανίζουμε τα φιστίκια. Γαρνίρουμε κάθε πουτίγκα με λίγη σαντιγί, λίγα φιστίκια και λίγο ξύσμα σοκολάτας.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος