Υλικά
2 φλ. Σιμιγδάλι χονδρό MelissaΥλικά
1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 φλ. Ζάχαρη
1 γιαούρτι
½ φλ. Ηλιέλαιο
½ φλ. Χυμό πορτοκάλι
Κανέλα
Αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Για το σιρόπι:
2 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1 ½ φλ. Νερό
3 φλ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί για 6 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Στο μίγμα με τα αυγά ρίχνουμε το μίγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το χαράζουμε σε ρόμβους και ρίχνουμε το σιρόπι.Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.