banner
banner
banner

Πορτοκάλια καραμελέ στην κατσαρόλα

Συνταγή

Πορτοκάλια καραμελέ στην κατσαρόλα
Υλικά

3 μέτρια λεπτόφλουδα ακέρωτα πορτοκάλια
500 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι μπράντι
1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου


Για γαρνιτούρα (αν θέλουμε)
λιωμένη σοκολάτα

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα καλύπτει. Τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε λίγο από το πάνω και το κάτω μέρος και τα κόβουμε καθέτως σε έξι φέτες. Αφήνουμε στην άκρη. Σπάμε με γουδί τους σπόρους του κόλιανδρου χτυπώντας μια φορά. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο και 2 φλ. νερό και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπράντι και βάζουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια στο σιρόπι σε μια σειρά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει το σιρόπι -θα χρειασθεί γύρω στη μισή ώρα μέχρι 40 λεπτά. Μεταφέρουμε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με σαντιγί και αν θέλουμε, βγάζουμε τις φέτες από το σιρόπι και τις περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. 


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος