Follow us

Πορτοκάλια καραμελέ στην κατσαρόλα

Πορτοκάλια καραμελέ στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

3 μέτρια λεπτόφλουδα ακέρωτα πορτοκάλια

500 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι μπράντι

1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου

Για γαρνιτούρα (αν θέλουμε)

λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα καλύπτει.

Τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.

Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε λίγο από το πάνω και το κάτω μέρος και τα κόβουμε καθέτως σε έξι φέτες.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σπάμε με γουδί τους σπόρους του κόλιανδρου χτυπώντας μια φορά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο και 2 φλ.

νερό και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μπράντι και βάζουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια στο σιρόπι σε μια σειρά.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει το σιρόπι -θα χρειασθεί γύρω στη μισή ώρα μέχρι 40 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με σαντιγί και αν θέλουμε, βγάζουμε τις φέτες από το σιρόπι και τις περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.