Follow us

Πορτοκάλι με την ψίχα

Πορτοκάλι με την ψίχα

Υλικά

Υλικά

2 κιλά πορτοκάλια (περίπου 4 -5)


Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

1/2 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού

1 φλιτζ. νερό όπου έβρασε το ξύσμα των πορτοκαλιών


Χρόνος παρασκευής 120΄

Εκτέλεση

Πλένετε και ξύνετε τα πορτοκάλια για να φύγει αρκετή από τη φλούδα τους.

Κρατάτε το ξύσμα, το βάζετε σε ένα τουλπάνι, το δένετε σαν πουγκί και το αφήνετε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για λίγα λεπτά.

Το πιέζετε για να βγάλει το νερό του και προσθέτετε ακόμα λίγο νερό από αυτό στο οποίο μαλάκωσε, ώσπου να συγκεντρώσετε ένα φλιτζάνι.



Βράζετε τα πορτοκάλια ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν, τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.

Κόβετε το καθένα σε 8 φέτες και αφαιρείτε με ψαλίδι κουζίνας τις εσωτερικές άσπρες ίνες.

Αφήνετε τις φέτες να στραγγίσουν ένα 12ωρο.



Φτιάχνετε σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και όταν δέσει λίγο, βάζετε στην κατσαρόλα τις φέτες των πορτοκαλιών.

Ρίχνετε από πάνω το νερό από το ξύσμα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προς το τέλος, ρίχνετε και το χυμό του λεμονιού.

Είναι καλό να έχετε τη φωτιά χαμηλή και κατά διαστήματα να ανακινείτε την κατσαρόλα απαλά για να μην κολλήσει το γλυκό.

Σημ.


Κλασικό γλυκό του κουταλιού.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.