banner
banner
banner

Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και λεμόνι

Συνταγή

Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και λεμόνι
Υλικά

2 πορτοκάλια
2 γκρέιπφρουτ
2 λεμόνια
1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη
Ψίχα από δύο πορτοκάλια, ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού

Χρόνος παρασκευής 120΄

banner
Εκτέλεση

Αφαιρείτε τις φλούδες από τα φρούτα και τις καθαρίζετε από το άσπρο εσωτερικό τους.Κόβετε τις φλούδες σε καρεδάκια με κοφτερό μαχαίρι. Τις βράζετε σε νερό που να τις σκεπάζει αλλάζοντάς το δυο τρεις φορές, ώσπου να ξεπικρίσουν.

Αφήνετε τα φρούτα να κρυώσουν και να στραγγίσουν καλά και κατόπιν τα ζυγίζετε. Ανάλογα με το βάρος τους, θα πάρουν και το ίδιο βάρος σε ζάχαρη (1 κιλό βρασμένα φρούτα – 1 κιλό ζάχαρη).

Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Όταν δέσουν λίγο, προσθέτετε το ξυσμένο μήλο και τα κομματάκια ψίχας των πορτοκαλιών και τέλος τα καρεδάκια των φρούτων. Βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι και να έχει υφή μαρμελάδας από την πηκτίνη του μήλου και την ψίχα του πορτοκαλιού. Όταν κρυώσει, το βάζετε στα βάζα.

Σημ.
Σερβίρεται σαν γλυκό του κουταλιού αλλά και σαν μαρμελάδα στο ψωμί ή σαν συνοδευτικό σε παγωτό ή σε κρέμα.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος