Υλικά
2 πορτοκάλιαΥλικά
2 γκρέιπφρουτ
2 λεμόνια
1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη
Ψίχα από δύο πορτοκάλια, ψιλοκομμένη
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού
Χρόνος παρασκευής 120΄
Εκτέλεση
Αφαιρείτε τις φλούδες από τα φρούτα και τις καθαρίζετε από το άσπρο εσωτερικό τους.Κόβετε τις φλούδες σε καρεδάκια με κοφτερό μαχαίρι.
Τις βράζετε σε νερό που να τις σκεπάζει αλλάζοντάς το δυο τρεις φορές, ώσπου να ξεπικρίσουν.
Αφήνετε τα φρούτα να κρυώσουν και να στραγγίσουν καλά και κατόπιν τα ζυγίζετε.
Ανάλογα με το βάρος τους, θα πάρουν και το ίδιο βάρος σε ζάχαρη (1 κιλό βρασμένα φρούτα – 1 κιλό ζάχαρη).
Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό.
Όταν δέσουν λίγο, προσθέτετε το ξυσμένο μήλο και τα κομματάκια ψίχας των πορτοκαλιών και τέλος τα καρεδάκια των φρούτων.
Βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι και να έχει υφή μαρμελάδας από την πηκτίνη του μήλου και την ψίχα του πορτοκαλιού.
Όταν κρυώσει, το βάζετε στα βάζα.
Σημ.
Σερβίρεται σαν γλυκό του κουταλιού αλλά και σαν μαρμελάδα στο ψωμί ή σαν συνοδευτικό σε παγωτό ή σε κρέμα.