Υλικά
3 φλ. καρπούζι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους Υλικά
3/4 φλ. ζάχαρη
½ φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 φλ. φρέσκο παγωμένο χυμό από λευκά σταφύλια
¾ φλ. χυμός λάιμ παγωμένος
Φλούδα από ένα ακέρωτο λεμόνι ή λάιμ (μόνο το κίτρινο μέρος)
4 φλ. σόδα παγωμένη
Για τη γαρνιτούρα: φρέσκα κλωνάρια δυόσμου, κύβοι ή μπαλίτσες καρπουζιού (τις βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο) χωρίς τους σπόρους, ρόγες λευκού σταφυλιού χωρίς σπόρους
Εκτέλεση
Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να υγροποιηθεί.
Το περνάμε από λεπτή σίτα ή σουρωτήρι στρωμένο με τούλι.
Κρατάμε τον χυμό και πετάμε τον πολτό που μένει στο σουρωτήρι ή τη σίτα.
Βάζουμε σε βαρύ γιάλινο μπολ τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
Με καθαρό γουδί συνθλίβουμε τη μέντα πιέζοντάς την στα πλευρά του μπολ.
Προσθέτουμε τον χυμό του καρπουζιού, τον χυμό του σταφυλιού, τη φλούδα και τον χυμό του λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε πάλι.
Σερβίρουμε αμέσως σε ποτήρια μέσα στα οποία έχουμε βάλει παγάκια, 2-3 κομμάτια καρπουζιού και δύο ρόγες σταφυλιού και γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου.
Βγαίνουν γύρω στα 8 -10 ποτήρια.
Α.Τ.