banner
banner
banner

Πίτσα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, αχλάδια και κόκκινα φρούτα

Συνταγή

Πίτσα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, αχλάδια και κόκκινα φρούτα
Υλικά

Για τη ζύμη
4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
⅓ φλ. κρύο νερό ή
1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή
φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ
Για την επικάλυψη
340 ml γάλα
340 ml κρέμα γάλακτος
110 γραμ. ζάχαρη
3  δόσεις βανιλίνη
2 αβγά
4 κρόκοι αβγών
30 γρ. αλεύρι
30 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1-2 μέτρια αχλάδια
200 -300 γρ. κεράσια ή 250 -300 γρ. κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
2 -3 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη*: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Χτυπάμε το γιαούρτι με πιρούνι να αφρατέψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο -λίγο το νερό και λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε σιγά-σιγά για μερικά λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τα χέρια σε όσο πάχος μας αρέσει -όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανή η πίτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα φρούτα: πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος. Τα βάζουμε σε μπολ, τα ραντίζουμε με Γκραν Μαρνιέ και τα αφήνουμε να μαριναρισθούν όση ώρα ετοιμάζουμε την κρέμα. Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια ή αποψύχουμε πολύ καλά τα κατεψυγμένα φρούτα (σε σουρωτήρι).
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής**:  βάζουμε σε µπολ το ολόκληρο αβγό, τους κρόκους, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και τα προσθέτουμε σιγά -σιγά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας σταθερά με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα µε την κρέµα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα (δεν πρέπει να πάρει βράση) ρίχνουμε το ⅓ περίπου κουταλιά -κουταλιά στο μείγμα των αβγών (τα ζεματίζουμε) ανακατεύοντας σταθερά με τον αβγοδάρτη. Ρίχνουμε όλο το ζεματισμένο μείγμα των αβγών στο κατσαρολάκι με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς επάνω σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, γύρω στα 7 λεπτά. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη (πρέπει να ακουμπάει στην επιφάνεια για να μην δημιουργηθεί “πέτσα”). Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Την απλώνουμε επάνω στην πίτσα σε μια ομοιόμορφη στρώση και γαρνίρουμε με τα φρούτα, καλά στραγγισμένα. Σερβίρουμε αμέσως. 
 *Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί διαμέτρου 38 εκ. Για μικρότερη πίτσα χρησιμοποιούμε τις μισές ποσότητες.
**Για μικρότερη πίτσα μειώνουμε τις ποσότητες κατά το ⅓ .

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος