Υλικά
Για τη ζύμη Υλικά
4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
⅓ φλ. κρύο νερό ή
1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή
φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ.
Για την επικάλυψη
350 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 δόσεις βανίλιας
3 σφηνάκια μπράντι ή ρούμι
Φρέσκα φρούτα, όποια μας αρέσουν (κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα)
Για τη γαρνιτούρα: καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρέσκα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη*: κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με πιρούνι να αφρατέψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο -λίγο το νερό και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε σιγά-σιγά για μερικά λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τα χέρια σε όσο πάχος μας αρέσει -όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανή η πίτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού**: βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μείγμα.
Αλείφουμε την πίτσα με μια παχιά στρώση από την κρέμα τυριού και γαρνίρουμε με τα φρούτα καλά πλυμμένα, ξεκουκουτσιασμένα και στεγνωμένα.
Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα φρέσκα φύλλα μέντας. *Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί διαμέτρου 38 εκ.για μικρότερη πίτσα χρησιμοποιούμε τις μισές ποσότητες.
** Για μικρότερη πίτσα μειώνουμε τις ποσότητες κατά το ⅓ .
Α.Τ.