Follow us

Πιτάκια με ροδάκινα και μπλε τυρί


Πιτάκια με ροδάκινα και μπλε τυρί

Υλικά

Υλικά

5 ροδάκινα λευκόσαρκα

6 φύλλα κρούστας (μπακλαβά)

200 γρ.  μπλε τυρί

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

½ φλ. μέλι θυμαρίσιο

Ζάχαρη άχνη, τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ροδάκινα, αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα ψιλοκόβουμε.

Χοντροτρίβουμε το τυρί με πιρούνι και ανακατεύουμε τα ροδάκινα, το τυρί, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού σε μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε τρεις λωρίδες.

Παίρνουμε μια –μια λωρίδα, τη βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη της μια κοφτή κουταλιά γέμιση.

Τυλίγουμε τη λωρίδα σε ένα τετράγωνο πακετάκι.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα πιτάκια.

Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.