Υλικά
500 γρ. βανίλιες (φρούτα) Υλικά
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
200 γρ. βούτυρο
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
1 αβγό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε τις βανίλιες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε στη μέση.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε πολύ μικρά κομματάκια και το τρίβουμε μαζί με τη ζάχαρη και τα φουντούκια μέχρι να γίνει το μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
Κόβουμε τα φύλλο σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ..
Βρέχουμε με νερό τη διάμετρο κάθε κύκλου.
Βάζουμε στο ένα ημικύκλιο μισή βανίλια και 1 κ.γ.
από το μείγμα βούτυρο –ζάχαρη –φουντούκια και διπλώνουμε το άλλο μισό από πάνω φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες του να κλείσουν καλά.
Ντύνουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα πιτάκια, τα αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ νερό και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Α.Τ.