Follow us

Πιτάκια με βανίλιες και φουντούκια

Πιτάκια με βανίλιες και φουντούκια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. βανίλιες (φρούτα)

5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

200 γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα

200 γρ. βούτυρο

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

1 αβγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε τις βανίλιες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε στη μέση.

Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε πολύ μικρά κομματάκια και το τρίβουμε μαζί με τη ζάχαρη και τα φουντούκια μέχρι να γίνει το μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.

Κόβουμε τα φύλλο σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ..

Βρέχουμε με νερό τη διάμετρο κάθε κύκλου.

Βάζουμε στο ένα ημικύκλιο μισή βανίλια και 1 κ.γ.

από το μείγμα βούτυρο –ζάχαρη –φουντούκια και διπλώνουμε το άλλο μισό από πάνω φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες του να κλείσουν καλά.

Ντύνουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα πιτάκια, τα αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ νερό και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.